DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bilgisayarlı muhasebe programlarının eğitimde olan etkisi

Fatih Gül / SMMM-EĞİTMEN
BİYOGRAFİ: Muhasebe uzmanı ve Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi uygulamaları eğitimeni.14.08.1981 yılında İstanbul Zeytinburnu’nda doğdu. Bayrampaşa ticaret meslek lisesini bitirdi. Süleyman Demirel üniversitesi Şarkikaraağaç meslek yüksekokulu Bilgisayarlı muhasebe ve vergi uygulamaları, Anadolu üniversitesi iktisadi idari bilimler fakültesi işletme bölümü ve Süleyman Demirel üniversitesi işletme yüksek lisans bölümlerini bitirdi. Ayrıca  İ.S.M.M. Odası Mali Müşavir belgesine sahiptir. Çeşitli özel şirketlerin muhasebe departmanın da muhasebe uzmanı olarak ve aynı zamanda Kurumsal nitelik kazanmış özel eğitim kurumlarında bilgisayarlı muhasebe ve finans eğitmeni olarak görev almaktadır. Özel şirket pozisyonunda 15 yıl, Eğitmen olarak 8 yıl tecrübesi bulunmaktadır. Eğitim sektöründe temel ve ileri seviye olmak üzere muhasebe alanında ve ticari muhasebe program uygulama eğitimi olarak makaleleri bulunmaktadır. Eserleri :Bilgisayarlı muhasebe ve finansman uygulamaları ( Üçüncü binyıl eğitim kurumu)Bilgisayar program uygulamaları ( Üçüncü binyıl eğitim kurumu)

Bilgisayarlı muhasebe programlarının temelinde öncelikle tek düzen hesap sistemi olduğunu belirtmek isterim. Tek düzen hesaplarını genel kabul gömüş muhasebe standartlarının temelinde oluşturulmuş sisteme dayalı bir plandır. Bu planda mali tabloların oluşturulması ve oluşturulan mali tabloların tüm mali işler departmanın da çalışan personellerin tek düzen şeklinde anlaşılır olarak tasarlanmıştır.

Bilgisayar programları temelde aynı görevi üstlenmiş olup evrakların kayırlarını sistematik şekilde kayıt etmek ve kayıt edilen evrakların borç ve alacak mantığı program üzerinde yevmiye ve büyük defter kayıtlarını oluşturulması şeklinde tasarlanıştır. Kayıt edilen yevmiye ve büyük defter kayıtlarından sonra hesapların raporlanmasında mizan ve mali tablo listeleri şeklinde işletme yöneticisine yön gösteren bir rapor olarak kabul edilmektedir.

Muhasebe hesaplarının program üzerinde sistematik şekilde uygulanması devletimizin mali yapısı ile işletme arasında hızlı iletişim sağlanması ile daha kontrollü hale gelmiştir ve bu yapılanma elektronik olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Bilgisayarlı muhasebe ve finansman eğitimine olanak sağlayan özel eğitim kurumları profesyonel anlamda temel ve ileri seviye ve sek törel anlamda hesapların maliyet, finans ve yönetim olmak üzere program üzerinde uygulanmasını sağlayan kurumlar olarak işletme yöneticilerine ve muhasebe personeli olmak isteyen kişilere eğitim almaları konusunda destek olmaktadır.

İşletmelerin mali yapılanmasına program üzerinde ulusal etkinlik kazandırma ve kazanılan etkinlikleri uygulanabilirliği üzerinde etkisi bulunmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.