DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bilgisayarlı muhasebe ve finansman eğitimi ve eğitimde öğrencilerin kazanımları

Fatih Gül / SMMM-EĞİTMEN
BİYOGRAFİ: Muhasebe uzmanı ve Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi uygulamaları eğitimeni.14.08.1981 yılında İstanbul Zeytinburnu’nda doğdu. Bayrampaşa ticaret meslek lisesini bitirdi. Süleyman Demirel üniversitesi Şarkikaraağaç meslek yüksekokulu Bilgisayarlı muhasebe ve vergi uygulamaları, Anadolu üniversitesi iktisadi idari bilimler fakültesi işletme bölümü ve Süleyman Demirel üniversitesi işletme yüksek lisans bölümlerini bitirdi. Ayrıca  İ.S.M.M. Odası Mali Müşavir belgesine sahiptir. Çeşitli özel şirketlerin muhasebe departmanın da muhasebe uzmanı olarak ve aynı zamanda Kurumsal nitelik kazanmış özel eğitim kurumlarında bilgisayarlı muhasebe ve finans eğitmeni olarak görev almaktadır. Özel şirket pozisyonunda 15 yıl, Eğitmen olarak 8 yıl tecrübesi bulunmaktadır. Eğitim sektöründe temel ve ileri seviye olmak üzere muhasebe alanında ve ticari muhasebe program uygulama eğitimi olarak makaleleri bulunmaktadır. Eserleri :Bilgisayarlı muhasebe ve finansman uygulamaları ( Üçüncü binyıl eğitim kurumu)Bilgisayar program uygulamaları ( Üçüncü binyıl eğitim kurumu)

Öncelikle Bilgisayarlı muhasebe ve finansman eğitimleri Özel eğitim kurumlarında etkin bir şekilde çeşitli ders program ve uygulamaları ile başarılı şekilde yetkin öğretim görevlileri ile uygulanmaktadır.

Öğretim görevlisi olan kişinin yetkinlik derecesi önemli olup bu etkinlikleri mesleki başarılarını ortaya konması gerekmektedir. Öğrenci niteliği kazanmış kişilerin öğrenme tekniklerini öğretim görevlisinden en başarılı ve en etkili şekilde aktarılması ve bu aktarılan bilgilerin öğrencide çalışma hayatında etkin şekilde kalması hedeflenmelidir.

Öğrenciler öncelikle gerekli temel muhasebe bilgileri öğrenmiş olması gerekir ve bununla beraber şirketlerde ve meslek ofislerinde bilgisayar programlarında evrak kayıtlarının doğru ve tek düzen hesap işleyişi doğrultusunda hareket etmesi gerekmektedir.

Muhasebe kurslarında bu alanda kullanılan bilgisayar yazılımlarının öneminin ve kullanılışının yanı sıra, işletmelerde kullanılan yasal belgeler, bu belgelerin nasıl düzenleneceği, beyanname ve bildirgeler, tek düzen hesap planı başlığı altında bilanço hakkında bilgiler, nazım ve serbest hesapların ne oldukları ve uygulamaları ile ilgili bir eğitim sunulmaktadır.

Muhasebe kursu bireylere muhasebe alanında ihtiyaç duyacakları bütün bilgileri aktaran bir programdır. Ancak bu bilgileri öğrenirken kendini daha fazla geliştirmek, kişinin elindedir. Muhasebe kursunda verilen bilgiler, mesleki bilgilerdir. Bu bilgiler tam olarak kavranmazsa kişi, meslek hayatında zorluk çekebilir. Bu nedenle kursta öğrenilen bilgiler daha sonra da başvurulacak şekilde derlenip, not edilmeli ve zaman zaman bu notlar tekrar edilmelidir. Çünkü öğrenilen bu bilgiler son derece geniş kapsamlıdır. Tekrar edilmezse unutulma ihtimali yüksektir.

Muhasebe kursunda bu yazılımlar detaylarıyla öğretilmektedir. Fakat kursa gitmeden önce bu yazılımlar hakkında ufak bir fikir sahibi olmak gerekebilir. Hatta bilgisayar becerileri zayıf olan kimseler, bu becerilerini geliştirerek kursa giderlerse derslere daha iyi motive olabilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.