DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

 

SİRKÜLER TARİHİ: 19/02/2026

SİRKÜLER  NO: 2026/02

KONU: ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERİN SERMAYE TUTARLARININ 31.12.2026TARİHİNE KADAR ASGARİ SERMAYE TUTARLARINA UYUM SAĞLAMASI HK.

7511 sayılı Türk Ticaret Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 17. Maddesi ile 6012 sayılı Türk Ticaret Kanunu Geçici 15. Maddesinde yapılan değişiklik ile:
https://www.muhasebekursu.com/wp-content/uploads/2025/12/yazarimiz-ol.png

“Sermayeleri en az sermaye tutarının altında olan anonim ve limited şirketler, sermayelerini 31/12/2026 tarihine kadar 332 nci ve 580 inci maddelerde öngörülen tutarlara yükseltirler, aksi halde infisah etmiş sayılırlar. Çıkarılmış sermayesi en az iki yüz elli bin Türk lirası olan kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş bulunan halka açık olmayan anonim şirketler ise başlangıç sermayeleri ile çıkarılmış sermayelerini anılan tarihe kadar beş yüz bin Türk lirasına yükseltmedikleri takdirde, bu sistemden çıkmış sayılırlar.”

(2) Sermayenin 332 nci ve 580 inci maddelerde öngörülen tutarlara yükseltilmesi için yapılacak genel kurul toplantılarında toplantı nisabı aranmaz, kararlar toplantıda mevcut oyların çoğunluğu ile alınır ve bu kararlar aleyhine imtiyaz kullanılmaz.

(3) Ticaret Bakanlığı, birinci fıkrada yazılı süreyi birer yıl olarak en çok iki defa uzatabilir.”

Hükmü getirilmiştir.

Anılan değişiklik ile mevcut sermayeleri 250.000,00 TL’nin altında kalan Anonim Şirketler ile  mevcut sermayeleri 50.000,00 TL’nin altında kalan Limited Şirketler 31.12.2026 tarihine kadar sermaye artırımı yapmadığı takdirde fesih olmuş sayılacaklardır. Şirket sermayelerinin asgari sermaye tutarına yükseltileceği genel kurul toplantılarında toplantı nisabı aranmayacak, toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar alınabilecektir.

Bu sirkülere ait tam metne ve ek belgelere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERİN SERMAYE TUTARLARININ 31.12.2026TARİHİNE KADAR ASGARİ SERMAYE TUTARLARINA UYUM SAĞLAMASI HK. | Vizyon Grubu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.